Wat is acupunctuur?

Acupunctuur heeft zijn oorsprong in Azië en met name China. Daar wordt deze vorm van geneeskunde al 5000 jaar gebruikt bij het behandelen van ziekten en aandoeningen. In de jaren 60 is de acupunctuur in de vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) (Traditional Chinese Medicine, TCM) naar het westen gekomen en is sindsdien geleidelijk aan steeds meer in populariteit toegenomen.

Het doel van een acupunctuur behandeling is het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het lichaam stroomt een levensenergie, genaamd Qi. Deze stroomt door het lichaam via een aantal meridianen. Wanneer de Qi in balans is, is het lichaam gezond. Door gebruik te maken van naaldjes kunnen we deze Qi op bepaalde punten op het lichaam bereiken om de kwaliteit ervan te verbeteren en zo ervoor te zorgen dat het lichaam zichzelf beter kan herstellen.

Fysiotherapie

Houding en beweging zijn voor het leven onmisbaar. Een goede lichaamshouding en voldoende beweging voorkomen klachten.

Meer lezen

Acupunctuur

Het doel van een acupunctuur behandeling is het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meer lezen

Mindfulness

Gedurende de dag dwalen onze gedachten vaak af naar het verleden of naar de toekomst. Veel dagelijkse dingen doen we op de automatische piloot.

Meer lezen

ACT

Heb je vaak pijn? Moet je vanwege die pijn vaak dingen laten, omdat het te hevig wordt? Of maak je, je vaak zorgen om deze pijn?

Meer lezen

Time Line Therapy®

Gebeurtenissen in ons leven kunnen een flinke impact op ons hebben. Soms laten we de emoties die daarmee gepaard gaan niet oplossen.

Meer lezen

CKR geregistreerdLid NVAKvK:50395378AGB-Codes praktijk: 04063504 & 90-(0)52168AGB-Codes zorgverlener: 04-116593 & 90-043420
Balans Praktijk © 2021 | Made by PIXIT Ontwerpstudio & Yuzi