Je kent de spreekwoordelijke “resting bitch face” toch? Wat zegt dat over iemand?

Deze leuke vraag kreeg ik van Claudio Fray. In dit blog zal ik daar een antwoord op geven.

Bij resting bitch face lijkt het of de persoon geïrriteerd/boos is, terwijl deze persoon dat eigenlijk niet is. Het gezicht heeft dan in de neutrale stand een uitdrukking die wij hiermee associëren.

Vaak wordt er negatief op gereageerd en krijgt iemand te horen: “Ben je boos, ofzo?” of “Kan je niet lachen?” en “Kijk niet zo ernstig.”

De blik kan door een ander als intens ervaren worden en waarschijnlijk lokt het bij anderen ook juist daarom zulke reacties uit.

Maar wat zegt het nu eigenlijk precies over de persoon in kwestie. Nou het zegt in ieder geval niet dat deze persoon altijd boos is of onplezierig is om mee samen te werken.

In deze expressie zien we vaak dat de wenkbrauwen een lichte frons vertonen. De mondhoeken ietsjes naar beneden. En vaak een wat directe of intensere blik in de ogen.

Deze blik in de ogen in combinatie met de wat fronsende wenkbrauwen kan een intimiderend effect hebben op anderen.

Deze blik en de frons in de wenkbrauwen laten een drive en focus zien

Door vaak te fronzen worden tussen de wenkbrauwen lijntjes gecreëerd. Binnen face reading noemen we deze lijnen frons- of frustratielijnen. Een teken van wat minder geduld. Of sneller geïrriteerd zijn.

Wanneer de wenkbrauwen in rust enigszins in deze stand staan, wil dat echter niet zeggen dat deze persoon altijd gefrustreerd of ongeduldig is. Ze kunnen juist een ontzettende hoop geduld en focus hebben. Echter zijn ze wat ongeduldiger met dingen die ze van hun focus af willen houden. Iets minder geduldig met de dingen die niet direct hun interesse hebben.

Als je het mij vraagt zeker geen slechte eigenschappen om te bezitten!

Heb jij ook een vraag die je graag beantwoord zou zien? Laat het me weten.

Ps. Hoewel de term het wel doet vermoeden, is de resting bitch face absoluut niet exclusief voor vrouwen. Ook bij mannen is dit een vaker voorkomend verschijnsel.

Balans Praktijk
Via Antiqua 11
2211 HW
Noordwijkerhout
Zuid-Holland

t: 0252 344 649
m: 06 199 63 803
e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem contact op

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com