Wie ben je? En waarom ben je hier? Wat is de zin van je leven?
De vraag is eenvoudig te stellen.
Het antwoord is simpel en toch ook heel lastig.

Wie ben je? En waarom ben je hier?

Wat is de reden van jouw bestaan?

Dit zijn vragen waar veel mensen nog wel eens mee te maken krijgen. Vragen die ze zichzelf stellen.

Ja, waarom ben ik hier eigenlijk?

Wat doet het er toe?

Wie ben ik? Wat wil ik?  Waar droom ik van?

Misschien heb jij ook wel van dit soort vragen. Vraag je jezelf op dit moment wel zoiets af?

Het is natuurlijk ook niet zo gek. Het zijn vragen die gaan over identiteit en over betekenisgeving. Waarvoor ben je hier eigenlijk?

Ik heb het mezelf ook best wel vaak afgevraagd. En ik heb er inmiddels een behoorlijk goed beeld van gekregen, waarom ik hier ben en wat ik heb uit te dragen in deze wereld. Maar dat is niet zomaar gekomen natuurlijk. Ook ik heb daar een behoorlijke zoektocht naar mogen doen. Jarenlang heb ik mezelf onzichtbaar gevoeld en liet ik mezelf ook niet zien. Ik hield me graag op de achtergrond. Ik hield graag mijn masker op. Want wat was het toch eng, eigenlijk, als iemand me aankeek. Of iemand naar me keek, me echt zou zien.

Maar door op deze manier te handelen... raakte ik ook mezelf uiteindelijk uit het oog. Raakte ik uit het oog wie ik eigenlijk was en waar ik voor stond.

En 2012 kwam daar verandering in. Ik had toen net twee jaar lang mijn eigen fysiotherapiepraktijk en sinds een jaar had ik daar acupunctuur aan toegevoegd, daar was ik inmiddels ook van afgestudeerd, en daarom was het tijd om een nascholing te gaan volgen. En in de wereld van de nascholing heb je binnen de acupunctuur een gigantisch grote keus. Maar mijn oog werd getrokken door een workshop, die noemde zich The Golden Path workshop. En de docent die deze training zou geven, Lilian Bridges, was Face Reader en kon aan de hand van je gezicht aflezen waarom jij op deze wereld was.

Wat jouw missie hier is.

Nou, dat klonk een beetje mooi om waar te zijn, maar ik was er wel nieuwsgierig naar, omdat ik vanuit mijn opleiding al had geleerd over gezichtsdiagnostiek. Kijken naar het gezicht in termen van gezondheid, maar ik wist er nog niet zo heel veel van af. Dus ik wilde eigenlijk nog veel meer weten.

En toen ik bij deze cursus weekend kwam. Het waren twee dagen. Toen wist ik niet wat ik hoorde. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me echt tot in mijn ziel gezien. Zij wist mij echt te benoemen wie ik was. Waar ik goed in was. En dat ik hier op deze wereld ook niet voor niets was. Het leek bijna alsof ze dwars door me heen kon kijken en daar mijn licht kon zien schijnen.

En ze zei dingen, ze raakte me op een manier, waarop ik dacht 'eigenlijk wist ik dit diep van binnen ook wel. Ik weet dat ze gelijk heeft.'

Ze zei mij onder andere: "jij bent hier om les te kunnen gaan geven, om mensen te kunnen delen in jouw ervaringen. In de dingen die jij hebt meegemaakt en geleerd. Om die verder te verspreiden. Om die uit te spreiden over meer mensen."

En ik wist dat dat waar was.

Het is een verlangen dat ik heel diep van binnen nog wel voelde, maar ook erg onderdrukt had dat moment.

Vanaf dat moment wist ik één ding zeker. Hier wil ik meer van weten. Ik wil weten hoe zij dit doet:

Mij zo zien.

En dit wil ik ook uitdragen naar de rest van de wereld. Ik wil jou ook die ervaring geven om gezien te worden. Ook vanuit daar vooral dat je jezelf weer kan gaan zien. Dat je mag zien wie je bent en waar je goed in bent. Wat jouw talenten zijn en waar jij voor kan staan.

Want hoewel de vraag vrij simpel is: Wie ben ik? En waarom ben ik hier?

Is het antwoord tegelijkertijd heel simpel en heel lastig. Jij bent hier voor maar één ding. Jij bent hier namelijk op deze wereld om jezelf te zijn. Om jezelf te uiten en om al jouw talenten en eigenschappen ten volle te benutten. Want daarvoor heb je ze gekregen. Jij bent hier op deze wereld, om jouw talenten in te zetten. Om te handelen naar waar jij goed in bent en naar wat jij hebt meegekregen. Zet jezelf neer in de wereld.

En als jij dat lastig vindt, dan wil ik jou daar heel graag bij helpen.